Wiosenne warsztaty kulinarne w OPE
18.02.2025
Podczas pierwszych w tym roku warsztatów kulinarnych z Filipem Malinowskim wyruszymy na spacer na nadwiślańskie łąki w poszukiwaniu wiosennych roślin dzikorosnących.
Posłużą nam one do przygotowania zielonego barszczu i pyz z pokrzywami i komosą białą, które okrasimy kurdybankowym winegretem. Będzie też deser, którego smak urozmaici pokrzywa i żywokost lekarski. Brzmi smakowicie, prawda? Tak niezwykłe potrawy wymagają i niezwykłego anturażu, dlatego przyrządzać je będziemy w zabytkowej chacie z murowanym piecem z fajerkami opalanym drewnem!
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą posłuchać ciekawych opowieści o roślinach jadalnych, kulinarnie poeksperymentować i spróbować nowych smaków w nietypowych konfiguracjach.
Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce
Termin: niedziela, 30 marca, godz. 10.30-14.00
Bilet: 160 zł, kolejna osoba z rodziny 130 zł, dzieci do 12 r. życia 50% ceny. Kliknij, by kupić online.
Termin: niedziela, 30 marca, godz. 10.30-14.00
Bilet: 160 zł, kolejna osoba z rodziny 130 zł, dzieci do 12 r. życia 50% ceny. Kliknij, by kupić online.
Muzeum Etnograficzne w Social Mediach